EVO GDE JE ISIS SEJAO SMRT PO MEDITERANU: Islamisti prete neprekidnim krvoprolićem tokom Ramazana!

Najmanje 199 mrtvih u napadu na "krvavi petak"

EVO GDE JE ISIS SEJAO SMRT PO MEDITERANU: Islamisti prete neprekidnim krvoprolićem tokom Ramazana!

Planeta -
Teroristi Islamske države obećali su da će Ramazan, islamski sveti mesec koji je počeo prošle nedelje, biti "mesec osvajanja" a u petak su čestitali sami sebi što su počeli da ispunjavaju svoje obećanje neprekinutog nasilja u preostale tri nedelje

Pre samo nekoliko dana, portparol ISIS Ebu Muhamed el-Adnani je pozvao pristalice da pokrenu nove napade, rekavši sledbenicima da oni koji umru "mučeničkom smrću" tokom Ramazana primaju veće blagoslove od onih koji umiru u drugim periodima godine.

Do kraja Ramazana je preostalo tri nedelje, a Islamska država je najpre tokom nedelje izbacila nekoliko zastašujućih video snimaka ubistava svojih zarobljenika, koji predstavljaju klinički primer sadizma.

http://www.youtube.com/watch?v=T3-ppEP7H0Q
http://www.youtube.com/watch?v=i2SRbn4f2Vo

Borci Islamske države zatim su pokrenuli dvostruku ofanzivu na sirijske gradove Kobani i Hasaka, praćenu masovnim zločinima.

U Kobaneu, gradu simbolu borbe terorista i Kurda, su izvršili zločin ubivši 146 ljudi žena i dece. Prema rečim asvedoka, u Kobaneu su pucali na "sve što se mrda" , dok je zbog borbi u Hasaki već izbeglo 60 000 ljudi, a procenjuje se da može izbeći svih 200 000.

Zatim su danas odjeknula tri fatalna teroristička napada, u roku od nekoliko sati - najpre je napadnuta fablika gasa u Lionu u Francuskoj, a zatim su se dogodili masakri u Kuvajtu i Tunisu, dok džihadisti na društvenim mrežama slave napade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track