(VIDEO) TUŽAN KRAJ TRAGIČNE PRIČE: Preminuo čovek koji je 30 godina nevin proveo u zatvoru
Foto: Jutjub

Žalosno

(VIDEO) TUŽAN KRAJ TRAGIČNE PRIČE: Preminuo čovek koji je 30 godina nevin proveo u zatvoru

Planeta -
Ford je 1983. optužen da je opljačkao i usmrtio čoveka u Šreverportu, a 30 godina kasnije, pojavili su se novi dokazi zbog kojih je u martu 2014. pušten na slobodu. Međutim, nakon što je izašao iz zatvora gde je čekao izvršenje smrtne kazne, Fordu je dijagnostifikovan neizlečiv rak pluća

NJUJORK - Tragična priča koja je šokirala svetsku javnost dobila je još tužniji kraj - naime, 65-godišnji Glen Ford, koji je u zatvoru proveo 30 godina zbog ubistva koje nije počinio, umro je od raka.Ford je 1983. optužen da je opljačkao i usmrtio čoveka u Šreverportu, a 30 godina kasnije, pojavili su se novi dokazi zbog kojih je u martu 2014. pušten na slobodu.Međutim, pošto je izašao iz zatvora, gde je čekao smrtnu kaznu, Fordu je dijagnostifikovan neizlečiv rak pluća.Tužilac Marti Straud koji ga je smestio u zatvor, pre nekoliko meseci napisao je pismo objavljeno u "The Shreveport Timesu" u kom priznaje da je upravo on glavni krivac za to što su nevinog Forda smestili iza rešetaka zbog ubistva draguljara Isadorea Rozemana iako nije pronađeno ni oružje niti su postojali svedoci.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

"1984. imao sam 33 godine. Bio sam arogantan, narcisoidan i pun sebe. Nije me zanimala pravda samo pobeda. To je bolesno. Poverena mi je dužnost da se izborim za smrtnu kaznu, a to je nešto što ne treba slaviti. Moja je greška što sam bio pasivan. Da sam se više posvetio slučaju došao bih do dokaza ranije. Izvinjavam se Glenu Fordu za svu tugu koju sam prouzrokovao njemu i njegovoj porodici", napisao je Straud i dodao da su Fordovi advokati bili neiskusni i da je problem bio i tome što je porota bila potpuno bela, što je takođe Straudova zasluga.Ford je bio šokiran pismom, ali dodao je i da odbija da se ljuti zbog svega što se dogodilo:

"Istina, uznemiren sam, ali to nije ono što me tera dalje. Želim samo da ozdravim, a to ne mogu postići dokle god se ljutim na Martija Strauda"."Mirno i tiho preminuo je u ponedeljak ujutro. Bio je okružen ljudima koji ga vole i slušao je pesmu koju je obožavao. Hvala vam na podršci", objavljeno je na stranici Kraud Rajza na kom su brojni posetioci širom sveta ostavljali poruke podrške nesrećnom Fordu.

(Novi.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track