NAPLATIO: Džordž Buš uzeo 100.000 dolara za govor na skupu ratnih veterana
Foto: Reuters

Mašala honorar

NAPLATIO: Džordž Buš uzeo 100.000 dolara za govor na skupu ratnih veterana

Planeta -
U kancelarijama takođe bivših predsednika SAD Bila Klintona i Džimija Kartera kažu da njih dvojica nikada nisu naplaćivali honorare kada su govorili na skupovima veterana

NJUJORK - Bivši predsednik SAD Džordž Buš mlađi dobio je honorar od 100.000 dolara da bi govorio na jednom dobrotvornom skupu ratnih veterana u Hjustonu 2012. godine, potvrdjeno je mreži En-Bi-Si (NBC).

Godinu dana ranije, Bušova supruga Lora dobila je 50.000 dolara da bi pozdravila učesnike skupa iste grupe veterana, prenela je američka TV-mreža, koja navodi da organizacija "Pomoć heroju" pomaže veteranima, ranjenim u Iraku i Avganistanu.

Predsedavajući tog udruženja Robert Klark rekao je da je prisustvo bivšeg predsednika SAD na njihovom skupu "pomoglo da se prikupe značajno veća sredstva" za dobrotvorne svrhe. U godini kada je Buš govorio aktivistima, prihod je iznosio gotovo 2,5 miliona dolara, a već sledeće godine prihod je prepolovljen, naveo je predsednik udruženja veterana.

"Njegovo (Bušovo) prisustvo pozdravili su i veterani i oni koji podržavaju našu organizaciju", rekao je Klark.

NBC nije dobio reakciju od portparola Džordža Buša mlađeg, koji je u dva mandata bio predsednik SAD, od 2000. do 2008. godine, ali su toj stanici u kancelarijama bivših predsednika Bila Klintona i Džimija Kartera rekli da njih dvojica nikada nisu naplaćivali honorare kada su govorili na skupovima veterana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track