DODIK: Moguć kompromis o referendumu ako se dogovorimo o Sudu i Tužilaštvu BiH
Foto: Printscreen RTRS

Važno je rešenje

DODIK: Moguć kompromis o referendumu ako se dogovorimo o Sudu i Tužilaštvu BiH

Planeta -
Govoreći o efikasnosti pravosuđa, predsednik Republike Srpske kaže da će oni koji su pokušali da lnčuju Vučića odgovarati samo ako slučaj preuzmu organi Republike Srpske i Srbije

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije protiv kompromisa o tome da li će biti referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, čiji je cilj sprovođenje dogovora koji je pre četiri godine postignut sa tadašnjom visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton o reformi pravosuđa u BiH.

"Ja nisam protiv kompromisa, ne odlučujem o tome da li će biti referendum, ali je odluka doneta. Ukoliko dođe do rešenja o kojima govorimo vratićemo se u Narodnu skupštinu i odlučićemo šta ćemo", rekao je Dodik za RTRS.

Podsetivši da je pre četiri godine sa Ešton postignut dogovor o reformi pravosuđa, Dodik je istakao da je ta izjava cilj referenduma. Napominjući da je referendum u svim državama moguć, Dodik ističe da stranci ne dozvoljavaju da RS ide na referendum da narod ne bi shvatio da se time rešavaju stvari.

Dodik je rekao i da je RS preduzela sve aktivnosti na dokumentovanju i ispitivanju ko je sve bio u Potočarima, kada je pokušano ubistvo premijera Srbije Aleksandra Vučića i tu istragu vodi Specijalno tužilaštvo. On je istakao da će se proces privesti kraju i da će oni koji su pokušali da linčuju Vučića odgovarati samo ako to budu radili organi Republike Srpske i Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track