Trebinje se izvinilo Dubrovniku

Trebinje se izvinilo Dubrovniku

Planeta -
Gradonačelnik Trebinja Dobrosav Ćuk izrazio je žaljenje zbog događaja 90-tih, dok gradonačelnik Dubrovnika ne želi da se izvinjava

ZAGREB - Duboko i iskreno žalim zbog svega što nam se dogodilo, zbog svake žrtve i štete koja je nanesena građanima Dubrovnika, izjavio je danas u Dubrovniku gradonačelnik Trebinja Dobrosav Ćuk.Na seminaru o prekograničnoj saradnji, Ćuk je rekao da je došao trenutak da "zažalimo za onim što se dogodilo 90-ih i da oprostimo jedni drugima, svesni da podsećanjem na to ratno vreme otvaramo rane prošlosti", prenela je agencija Hina.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić ukazao je da je trebalo da prođe 20 godina da dođe neko iz Trebinja da bi izrazio žaljenje. On je ocenio da je time otvoreno jedno novo poglavlje.

Na pitanje hoće li se i on izviniti, dubrovački gradonačelnik je rekao da to ne može. On je objasnio da žali svaku žrtvu, ali da način na koji je do njih došlo nije isti.Ambasador SAD u Hrvatskoj Džejms Foli (James Foley) rekao je da je cilj seminara razvijanje saradnje između Dubrovnika i Trebinja i dodao da su ekonomska i kulturna saradnja najbolje za početak.Seminar su organizovale ambasade SAD u Hrvatskoj i BiH, Program UN(UNDP) za razvoj u Hrvatskoj i grad Dubrovnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track