MRAČNA TAJNA TURSKOG PREDSEDNIKA: Erdoganova ćerka leči teroriste Islamske države?
Foto: Fonet

Zastrašujuće otkriće

MRAČNA TAJNA TURSKOG PREDSEDNIKA: Erdoganova ćerka leči teroriste Islamske države?

Planeta -
Sumeje Erdogan (30) radi u bolnici u gradu Sanliurfa, gde se iz Sirije dovoze ranjeni ekstremisti, tvrde svedoci. To je obelodanjeno nakon što je u napadu u Suruču ubijeno 32 ljudi

ANKARA - Ćerka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Sumeje Erdogan (30) u tajnoj vojnoj bolnici u gradu Sanliurfa, nedaleko od sirijske granice, leči ranjene teroriste Islamske države (IS), koje s ratišta iz Sirije svakodnevno dopremaju kamioni pod zastavom Turske.Zastrašujući navodi o saradnji te zemlje i najkrvoločnijih ekstremista današnjice obelodanjeni su samo dan nakon što se teroristkinja (18), sledbenica IS, bombom raznela u turskom gradu Suruču i ubila 31 osobu. Takođe, nakon najnovijeg masakra portal Masdar njuz podseća i da predsednik Erdogan već dugo pokušava da prikrije veze svog sina Nekmetina Bilala Erdogana s ekstremistima. Bilal, navodno, pomaže IS da preprodaju naftu pokradenu u Iraku, na čemu zarađuje pravo bogatstvo.

Tragedija... Omladina ubijena u Suruču
Tragedija... Omladina ubijena u Suruču

Podrška... Ministar Davutoglu u poseti povređenima
Podrška... Ministar Davutoglu u poseti povređenima

Neutešni... Porodice stradalih
Neutešni... Porodice stradalih

Strah od odmazdeO vezama Erdoganove ćerke Sumeje i terorista prva je skupila hrabrosti da progovori medicinska sestra (34) iz Istanbula, majka dvoje maloletne dece, koja iz straha od odmazde nije smela da kaže svoje ime. Kako je otkrila, ona je jedno vreme radila u vojno-medicinskoj ustanovi u gradu Sanliurfa i svedočila o tome da se u nju svakodnevno dopremaju ranjeni ekstremisti.- Naš zadatak je bio da pripremimo bolničke sobe i sale za operacije. Dobijala sam platu od 7.500 dolara, ali tamo nisu bili svesni koje sam ja religije. Ja pripadam Alavitima, a njih šiitski muslimani u Turskoj ne prihvataju. Zbog toga sam bila u konstantnom strahu i nisam smela ničim da se ističem, niti komentarišem to što se događa u bolnici. Iako je vlada u Ankari oduvek tvrdila da se bori protiv ekstremista, ona je i te kako imala veliki uticaj na zbivanja u Siriji - optužila je medicinska sestra.Trgovina sa AzijomŠto se tiče Bilala, on u Turskoj važi za uspešnog poslovnog čoveka koji u vlasništvu ima nekoliko kompanija. Glavni biznis povezan mu je s trgovinom naftom."Turska preko Erdoganovog sina ilegalno kupuje naftu od ekstremista IS i prodaje je azijskim zemljama", piše Masdar njuz.Inače, Erdogan je nekoliko puta optuživan da je sklopio tajni savez sa ekstremistima IS da ne napadaju njegovu zemlju. Međutim, veruje se da je napad u Suruču izazvan jer su ekstremisti bili razočarani činjenicom što se državljani Turske organizuju da krenu u obnovu sirijskog grada Kobanea, na oko 10 km od Suruča.

ISTRAGA Identifikovana teroristkinja iz Suruča UBICA POZNATA VLASTIMATurske vlasti identifikovale su osobu osumnjičenu za bombaški samoubilački napad u gradu Suruču, blizu sirijske granice, u kojem je poginulo 32 ljudi, a kontakti te osobe se istražuju, izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu. On je rekao da kabinet ministara razmatra potencijalne mere bezbednosti na granici sa Sirijom i priznao da su vlasti odranije bile upoznate s aktivnostima teroristkinje.Podsetimo, ona se u ponedeljak, opasana eksplozivom, pojavila ispred kulturnog centra „Amara“, gde je trajao sastanak omladine okupljene oko ideje o obnovi grada Kobanea.

Nova tehnikaKORISTE I KOKOŠKE ZA NAPADEDžihadisti Islamske države navodno su počeli da koriste kokoške kao mobilne improvizovane eksplozivne naprave. Fotografije takozvanih kokoški-samoubica masovno dele na internetu korisnici koji su za i protiv IS, iako njihova autentičnost ne može da bude potvrđena. Britanski mediji pišu da pripadnici ekstremističke grupe, koji deluju u iračkom gradu Faludže i oko njega, navodno vezuju eksplozivne pojaseve na kokoške, koje zatim usmere da odlutaju u pravcu neprijateljskih kampova.

ČinjeniceKO JE SUMEJE ERDOGAN- najmlađa ćerka Tajipa Erdogana (od četvoro dece)- završila je Londonsku školu za ekonomske i političke nauke- spekulisalo se da će s ocem ući u politiku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track