ŠEF DIPLOMATIJE MAĐARSKE: Crna Gora zrela za NATO
Foto: Fonet

Stav

ŠEF DIPLOMATIJE MAĐARSKE: Crna Gora zrela za NATO

Planeta -
Ne vidim razlog da ne bude pozvana u Alijansu još ove godine, kaže Peter Sijarto

PODGORICA - Crna Gora je spremna za pristupanje NATO, ocenio je ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto, navodeći da ne vidi nikakav razlog da ne bude pozvana u Alijansu ove godine.

Sijerto, koji zajedno sa kolegama iz Poljske, Hrvatske, Rumunije zvanično boravi u Crnoj Gori, kaže da je zvanična Podgorica odradila ozbiljan posao u pregovorima o prestupanju EU. Sijerto za podgoričku Pobjedu rekao da se to pre svega odnosi na pitanje vladavine prava - reforme koje su učinjene u oblastima poglavlja 23 i 24. Smatra da je Crna Gora ispunila uslove koji su od nje traženi u intenziviranom dijalogu.

"Smatramo da jeste. A podrška javnosti će po našim očekivanjima još dalje rasti u onom trenutku, kada članice donesu odluku o pozivu Crne Gore", ocenio je Sijarto. On je rekao da je klima za proširenje među NATO članicama sve povoljnija za Crnu Goru.

"To dokazuje da je na skupu NATO ministara spoljnih poslova u Antaliji svaki moj kolega izgovorio isključivo pozitivne komentare na račun Crne Gore", naveo je Sijarto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track