AFERA PIRANSKI ZALIV Milanović uzvratio Ceraru: Brate što je previše, previše je
Foto: Ap, Roiters

Slovenci odbijaju sastanak

AFERA PIRANSKI ZALIV Milanović uzvratio Ceraru: Brate što je previše, previše je

Planeta -
Spreman sam otići u Sloveniju, ali oni to neće. U ovih nedelju dana dali smo sve od sebe da ne preteramo, da ne kažemo krivu reč, ali brate što je previše, previše je, rekao je Milanović

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović u subotu je tokom posete ostrvu Ugljan komentarišući pismo slovenačkog premijera Mire Cerara rekao kako je spreman otići u Sloveniju ali da slovenačka strana to neće.

Zamoljen da prkomentariše izjavu premijera Cerara kako su hrvatski postupci vredni žaljenja te da Slovenija neće odustati od arbitraže predsednik Vlade Hrvatske je rekao kako je poslao pismo i da hrvatska javnost to mora znati.

"Spreman sam otići u Sloveniju, ali oni to neće. U ovih nedelju dana dali smo sve od sebe da ne preteramo, da ne kažemo krivu reč, ali brate što je previše, previše je", rekao je Milanović.

Novinari su ga zamolili i da prokomentariše poziv gradonačelnice Knina Josipe Rimac da na proslavi Oluje održi govor, a on je s tim u vezi rekao kako je " sve što je imao reći o tome već je rekao.

"Neću od toga praviti predizbornu feštu, imaćemo u Zagrebu paradu, uveren sam da će biti jako lepa, a dan kasnije ćemo otići u Knin. To je pristojno i tako treba, a neki želi raditi stranačku feštu. To je legitimno, ovo je izborna godina. Zadržaću se na tome da obeležimo jedan važan državni praznik, a drugi neka šalju poruke preko medija, neću u tome učestvovati", rekao je premijer Hrvatske.

Podsećamo, Kurir je otkrio aferu o arbitraži Piranskog zaliva, a srpsko izdanje Njuzvika je i objavio transkripte koji to dokazuju, da su slovenačke diplomate vršile uticaj na međunarodne sudije Arbitražnog suda da granicu Piranskog zaliva postave u korist Slovenije tako što će joj dodeliti 2/3 tog zaliva.

I u Hrvatskoj i u Sloveniji digla se velika prašina, a glavni akteri afere, slovenački član Arbitražnog suda Jernej Sekolec i slovenačka predstavnica Simona Drenik, podneli su ostavke.

( N 1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track