(VIDEO) SVET GORI, ONE TRAŽE OVO: Kanađanke zahtevaju pravo da golih grudi hodaju okolo
Foto: Printscreen Yt

Toples im je neophodan

(VIDEO) SVET GORI, ONE TRAŽE OVO: Kanađanke zahtevaju pravo da golih grudi hodaju okolo

Planeta -
Demonstracije su pokrenule tri sestre, besna jer su ih policajci zaustavili dok su golih grudi vozile bicikle po centru grada

TORONTO - Nekoliko stotina žena protestovalo je u Vaterlou, u kanadskoj državi Ontario, tražeći zakonsko pravo da slobodno šetaju u toplesu ulicama. Inicijativu su pokrenule tri sestre - Tamira, Nađa i Ališa Mohamed, kojima je nedavno policija naredila da se obuku jer sju poskidale majice dok su po toplom danu vozile bicil u centru grada Kičener, zapadno od Toronta.

"Policajac nas je zaustavio pod izgovorom rutinske tehničke kontrole da bi nam zapravo naložio da se obučemo", ispričala je Ališa, prenose kanadski mediji.

Foto: AP
Foto: AP

Ališa, poznata kanadska pevačica koja nastupa pod imenom Ališa Brila, istog je trenutka podnela tužbu regionalnoj policiji. Slučaj je zapalio drušvene mreže, a sestre Mohamed su pozvale na "miting podrške pravu žena da šetaju golih grudi".

Učesnice protesta "Gole s nama" defilovale su u toplesu kroz centar grada noseći transparente na kojima je pisalo "To su dojke, a ne bombe, opustite se" i "Golotinja nema veze sa seksom".

http://www.youtube.com/watch?v=MwuUhwEpGug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track