SVAKI DAN PUTUJE OD LONDONA DO BARSELONE: Na taj način mesečno uštedi 400 evra, evo kako

Neverovatna ideja

SVAKI DAN PUTUJE OD LONDONA DO BARSELONE: Na taj način mesečno uštedi 400 evra, evo kako

Planeta -
Britanac Sem Kukni iz Londona nije mogao da trpi astronomske cene nekretnina u tom gradu i odlučio je da se preseli u Barselonu

Pre dve godine Britanac Sem Kukni napisao je u svom blogu da će se odseliti iz Londona u Barselonu, ali tako da i dalje radi u Britaniji, a na posao ide avionom. Još kada je dodao da će uštedeti novac pri tom neverovatnom putovanju, svi su se smejali i mislili da se šali. Međutim, sve je ispalo baš kako je rekao.

"Ispalo je da mogu da iznajmim i trosoban stan. Mislio sam da ću barem morati da ulepšavam istinu ili brojke, ali ne" rekao je Kukni.

On je izračunao je da će ga put avionom svakog dana koštati 34 evra, taksi od aerodroma do posla dodatna 33, a čak i uz kafu i doručak svakog meseca uštedeo bi 421 evro zbog razlike u ceni zakupa stanova. Svoju ideju je pre tri meseca sproveo u realnost. Kako je rekao, čašu je prelilo saznanje da u Londonu deli stan dok u Barseloni za isti taj iznos uživa sam u dvosobnom ili trosobnom stanu. Sem živi u renoviranom dvosobnom stanu, a mesečna stanarina iznosi 800 evra. Dodatna ušteda je i to da se nalazi u centru i u Barseloni svuda ide pešice.

"Isplatilo se. Osećam se bolje i zapravo štedim", napisao je i dodao da su najveći problem cene avionskih karata koje variraju od 100 do 150 evra. Jedino za čim žali jesu žurke u Londonu.

(Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja