NEMAMO IDEJU ŠTA BI MOGAO DA BUDE MOTIV: Policija uhapsila dva muškarca zbog ubistva u Ikei

Pritvor

NEMAMO IDEJU ŠTA BI MOGAO DA BUDE MOTIV: Policija uhapsila dva muškarca zbog ubistva u Ikei

Planeta -
U gradu Vesterosu jutors su preminuli muškarac i žena na kuhinjskom odeljenju u Ikeinoj radnji

STOKHOLM - Švedska policija je uhapsila dva muškarca osumnjičena za ubistvo dve osobe u napadu nožem u Ikeinoj radnji u Vesterosu, gradu u Švedskoj, saopštili su danas policijski zvaničnici. Policijski službenik zadužen za istragu Per Agren rekao je da policija nije pronašla vezu između osumnjičenih za napad i žrtava, niti između dva napadača.

Opisujući incident kao "ludi događaj", Agren je rekao novinarima da su osumnjičeni muškarci pritvoreni u radnji i na autobuskoj stanici ispred radnje.

Per Agren, Foto: Profimedia
Per Agren, Foto: Profimedia

Napadnuti muškarac je preminuo na licu mesta, dok je žena, usled uboda nožem, umrla kasnije, saopštila je policija. Švedske snage bezbednosti, zadužene za istraživanje sumnjivih slučajeva terorizma, saopštile su novinskoj agenciji TT da, na osnovu informacija koje su im date, nije bilo razloga da se oni uključe u istragu.

Napad u Vesterosu, gradu koji se nalazi oko 100 kilometara zapadno od Stokholma, švedske prestonice, dogodio se iznenada na kuhinjskom odeljenju u Ikeinoj radnji, rekla je portparolka Ikee Martina Smedberg. "Nemamo ideju šta bi mogao da bude motiv", rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track