KOMPANIJA ZA KOJU JE RADIO SALOPEK: Otmičarima smo svaki dan slali mejlove, ali bez odgovora
Foto: Profimedia

Komunikacija

KOMPANIJA ZA KOJU JE RADIO SALOPEK: Otmičarima smo svaki dan slali mejlove, ali bez odgovora

Planeta -
Osam dana posle otmice dobili smo zahtev za otkupninu, rekao je portparol francuske firme

ZAGREB - Francuska kompanija za koju je radio oteti i pogubljeni hrvatski državljanin u Egiptu Tomislav Salopek potvrdila je da svaki dan otmičarima slala mejl, da je dala i broj telefona, ali nisu odgovarali.

Sa dodatnim informacijama javila se i francuska kompanija CGG, za koju je Salopek u Egiptu radio kao topograf. Kako javlja RTL, portparol CGG Kristof Barnini potvrdio je da su, osam dana nakon otmice, primili putem imejla zahtev za otkupninu.

"Taj zahtev smo primili nekoliko minuta nakon što su otmičari stupili u kontakt sa suprugom Tomislava. Zahtev nije bio potpisan, nismo imali nikakav kontakt osim imejl adrese. Iduće jutro odgovorili smo mejlom i zatražili od otmičara potvrdu da je Tomislav živ i dali im broj telefona da nas nazovu. Taj mejl smo slali svakog dana, nismo dobili nikakav odgovor', rekao je on RTL.

Inače, Ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić rekla je danas novinarima da su u otmici hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka učestvovale dve grupe, prvo razbojnici koji su za njega tražili otkupninu, a zatim i militanti povezani s Islamskom državom koji su mu zapretili ubistvom. Pusić je novinarima rekla da se zahtev za otkupninu pojavio samo jednom, da je bio upućen francuskoj kompaniji i više se nije spominjao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track