(VIDEO) DAN POSLE KRVOPROLIĆA: Nova eksplozija u Bangkoku, nema povređenih
Foto: Fonet/AP

Ne smiruje se

(VIDEO) DAN POSLE KRVOPROLIĆA: Nova eksplozija u Bangkoku, nema povređenih

Planeta -
U sinoćnoj eksploziji u centru grada poginulo 22: 5 državljana Tajlanda, po 2 iz Malezije i Kine, dvoje iz Hongkonga, 1 Singapurac i 8 osoba čija nacionalnost još nije utvrđena

BANGKOK - Dan pošto su u eksploziji u centru Bangkoka poginule 22 osobe, među kojima i osam stranih turista, danas je na trajektnom pristaništu došlo do nove eksplozije u kojoj, srećom, niko nije povređen, saopštila je policija.

Viši policijski zvaničnik Vorapong Buntavi rekao je da je eksplozivna naprava bačena sa mosta Taksin tokom popodneva po lokalnom vremenu i da eksplodirala kod železničke stanice i obližnjeg trajektnog pristaništa pored reke Čao Praja.

"Nema povređenih", potvrdio je Vorapong. Sigurnosne kamere su pokazule prasak u vodu i poprskane ljude na stazi pristaništa, dok su posmatrači bežali na sigurno, prenela je agencija AP.

Portparol tajlanske vlade Sansern Kavkamnerd saopštio je listu nacionalnosti žrtva jučerašnjeg bombaškog napada. U eksploziji na glavnoj raskrsnici Radžprašong u centru Bangkoka poginulo je pet Tajlanđana, dva Malezijca, dva Kineza, dva stanovnika Hongkonga, jedan iz Singapura i još osam lica čija je nacionalnost nepoznata. Istovremeno u istom napadu je povređeno 140 ljudi.

Kina je danas pozvala Tajland da sprovede punu istagu eksplozije bombe u kojoj je poginulo četvoro kineskih turista i zatražila oštro kažnjavanje počinilaca.

http://www.youtube.com/watch?v=FASV4Tctj1I

"Kina izražava oštru osudu bombaškog napada", navela je portparolka kineskog ministarstva inostranih poslova Hua Čunjing u saopštenju. Hua je navela da su poginula četiri kineska turista, uključujući dva stanovnika Hongkonga, dok je više od 20 kineskih turista povređeno, prenela je agencija Rojters.

http://www.youtube.com/watch?v=WMlQ3z4CJ2A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track