(VIDEO) NAPAD NA SIMBOL DRŽAVE: 29 ranjenih u eksploziji pred zgradom snaga bezbednosti u Kairu
Foto: Reuters

Usred prestonice Egipta

(VIDEO) NAPAD NA SIMBOL DRŽAVE: 29 ranjenih u eksploziji pred zgradom snaga bezbednosti u Kairu

Planeta -
Od eksplozije se napravio krater, a okolni automobili su izgoreli

KAIRO - Najmanje 29 osoba je ranjeno, od kojih šest policajaca, u eksploziji postavljenoj u atomobil kod jedne od zgrada bezbednosnih službi i suda u severnom predgrađu Kaira, javile su agencije, pozivajući se na bezbednosne izvore.

Vlasti navode da je naprava velikog kapaciteta detonirana daljinski. Od detonacije oštećena je fasada zgrade, a na mestu eksplozije u Šubra al-Kaimi su protivpožarne ekipe, hitna pomoć i policija. Od eksplozije se napravio krater, a okolni automobili su izgoreli, navodi Rojters.

Prema svedočenstvima na društvenoj mreži Tviter eksplozija se čula u nekoliko delova glavnog grada Egipta, Kaira, dok je vlasnik prodavnice Mohamed Ali rekao da je video jednog muškarca kako parkira automobil koji je eksplodirao.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Krajem juna i početkom jula u Kairu su se dogodila dva teroristička napada, u julu kod konzulata Italije za koji je odgovornost preuzela Islamska država, a u junu se ekplozija dogodila kod predsedničke palate.

Rojters podseća da su prethodno odgovornost za napade na bezbednosne snage preuzimali ekstremisti stacionirani na poluostrvu Sinaj, pristalice ISIL, koja kontroliše velike delove Iraka i Sirije, a prisutna je i na teritoriji egipatskog suseda, Libije.

Stotine vojnika i policajaca ubijene su od kako je vojska svrgnula islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013, posle masovnih protesta protiv njegove vladavine.

http://www.youtube.com/watch?v=ZQh2LaCZRIk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track