TAJNI NACI VOZ NAJVEĆE OTKRIĆE LOVACA NA BLAGO: Ovaj tunel krije milijarde evra u zlatu!

Iskopavanje tek na proleće

TAJNI NACI VOZ NAJVEĆE OTKRIĆE LOVACA NA BLAGO: Ovaj tunel krije milijarde evra u zlatu!

Planeta -
Poljska je u utorak objavila da će angažovati vojsku u potrazi za misterioznim nacističkim vozom sa blagom, koji je navodno zakopan tokom Drugog svetskog rata u blizini jugozapadnog grada Valbžiha

Lovci na blago tvrde da su pronašli tunel u kome je skriven voz pun nacističkog blaga, koji je navodno nestao tokom Drugog svetskog rata.

Dvojica muškaraca, koji su tražili da ostanu anonimni, tvrde da je blago u brdu u blizini grada Valbžiha. oni su kao dokaz objavili fotografije kovanog novca, nemački šlem i nacističkog orla koji su zatekli na licu mesta.

Iako ovi dokazi teško da pokazuju da se radi o nacističkom blagu, ulje na vatru je dodala vlada Poljske, kao i izjava jednog od ministara koji je rekao da je 99 posto siguran da je ispod brda upravo taj voz.

"Situacija je nepredvidiva. Ne znamo šta ćemo naći u vozu. Verovatno vojnu opremu, ali i nakit, dokumenta i umetnička dela", izjavio je Piotr Zukovski, zamenik ministra kulture Poljske.

Poljska je u utorak objavila da će angažovati vojsku u potrazi za misterioznim nacističkim vozom sa blagom, koji je navodno zakopan tokom Drugog svetskog rata u blizini jugozapadnog grada Valbžiha.

"Ministar odbrane odlučio je da pošalje vojnu tehniku na teren radi potrage i provere da li postoji nacistički voz", rekao je portparol poljskog Ministarstva odbrane Jacek Sonta. On je dodao da će stručnjaci vojne inženjerije odlučiti narednih dana koja će se vojna tehnika koristiti.

"Vojska će intervenisati na zahtev regionalnih vlasti", objasnio je Sonta.

(Foto: Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track