(VIDEO) HOROR RELI: Trudnica koja je poginula trebala je da se porodi u ponedjeljak
Foto: Fejsbuk

Tragedija u Španiji

(VIDEO) HOROR RELI: Trudnica koja je poginula trebala je da se porodi u ponedjeljak

Planeta -
Poginula je kada je vozač Pežoa izgubio kontrolu u krivini i zaleteo se u grupu gledalaca. Na odlazak na reli nagovorio je partner, veliki ljubitelj trka automobila

KORUNA - Ženi u 9 mesecu trudnoće, koja je stradala na reliju u Španiji termin za porođaj bio je u ponedeljak. Ana Kajako i njen partner Migel Karidad na mestu su poginuli kada se trkački automobil zaleteo u gledaoce.Iako je za Anu dva dana pre porođaj preporučljivo bilo jedino mirovanje, veruje se kako je na odlazak na reli, koji se održavao nedaleko od njihove kuće, nagovorio Migel, veliki obožavalac trka automobila.Tragediju je izazvao vozač Pežoa Serđo Tabejo Sande koji je u krivini izgubio kontrolu nad automobilom i pri punoj brzini zaleteo se u grupu od dvadesetak gledalaca.

U nesreći su poginule četiri žene, dva muškarca i jedno osmogodišnje dete. Osim Ane, među poginulima je i još jedna trudnica. Povređeno je 16 ljudi od kojih je nekoliko u teškom stanju. Među njima ima i dece. Svi stradali u nesreći navodno su bilu upozoreni na opasnosti i zamoljeni da se maknu s ivice nezaštićene krivine nekoliko minuta pre nego što se dogodila tragedija. Ipak, gradonačelnik Karala, mesta gde se dogodila nesreća, Hose Luis Fernandez Murinjo kaže kako se ni on ne bi sklonio da se tamo našao:

- Često se usuđujemo da stojimo na mestima gde nema zaštite, u ovom slučaju činilo se da nema nikakve opasnosti za ljude - kaže Murinjo.

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track