SARA PEJLIN SJAJNA PODRŠKA TRAMPU: Emigranti u Americi bi trebalo da govore američki

Pred izbore

SARA PEJLIN SJAJNA PODRŠKA TRAMPU: Emigranti u Americi bi trebalo da govore američki

Planeta -
Ako već hoćete da živite u ovoj zemlji, a bolje bi vam bilo da ste ovde legalno, morate govoriti engleski, rekla je političarka poznata po gafovima

Izjava Sare Pejlin, o potrebi da svi doseljenici nauče i služe se engleskim jezikom, ponovo je bacila svetlo na bezbroj gafova koje je imala ova žena koja pokušava da se bavi politikom.

Ona je u žižu svetske javnosti dospela 2008. kada je bila kandidatkinja za potpredsednicu SAD-a. Ovih dana, izjavila je da iako je prednost govoriti tečno strani jezik, imigranti bi morali da nauče engleski koji je razumljiv svima.

"Trebalo bi svi da pošaljemo poruku i da kažemo, ako želite da budete u Americi, morate ovde da budete legalno ili ćete morati da odete, a ako ste već ovde, naučite američki", rekla je trenutak pre nego što se ispravila: "Mislila sam, hajmo da govorimo engleski što je ujedinjujući faktor nacije i jezik koji svi razumeju".

Američki bogataš Donald Tramp i dalje dominira u anketama u državama Ajova i Nju Hempšir (koje se prve anketiraju), a posebno nakon što je nagrdio rivala džeba Buša koji je prošle nedelje u kampanji govorio španski. Buš govori dva jezika i supruga mu je rođena u Meksiku pa se izražava i na španjskom kad god mu prilika dopušta, piše Hafington post.

Donald Tramp, koji gradi svoju predsedničku kampanju na protivmigrantskoj retorici, izjavio je kako je SAD ‘nacija koja govori engleski.’

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track