(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KRVAVI SUKOB KURDA I TURAKA U BERNU: Kolima uleteo u masu demonstranata!
Foto: Printscreen

Incidenti u Švajcarskoj

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KRVAVI SUKOB KURDA I TURAKA U BERNU: Kolima uleteo u masu demonstranata!

Planeta -
Video-snimci pokazuju kako je vozilo, bez kočenja, uletelo u povorku ljudi, i kako okupljeni pokušavaju da izbegnu automobil

BERN - Više desetina osoba je povređeno sinoć u Bernu kada su se sukobili Kurdi i turski nacionalisti. Jedno vozilo uletelo u povorku demonstranata.

U blizini ulice Švelenmatštrase, u centru Berna, nadomak trga Helvecija, je jedan crni "mercedes" uleteo u masu ljudi. U automobilu je, kako prenose švajcarski mediji, sedeo jedan turski nacionalista.Video-snimci pokazuju kako je vozilo, bez kočenja, uletelo u povorku ljudi, i kako okupljeni pokušavaju da izbegnu automobil.

Vozač, kako je saopšteno je sa povredama prevezen u bolnicu, a o broju lica koje je on svojom akcijom povredio za sada ne postoje podaci.

Policija u Bernu je prethodno pokušavala da spreči suočavanje rivaliskih grupa.

Vlasti su odobrile održavenje demonstracija u organizaciji Unije evropsko-turskih demokrata (UETD), koja je bliska turskoj valdajućoj stranci AKP premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

Kada je na trgu Helvecia, pre početka prijavljenih turskih demonstracija, počelo da se okuplja više stotina osoba, koji su želele da protestuju protiv turskog okupljanja, policija je uspela da okupljene navede na promenu mesta okupljanja.

Međutim, učesnici su se usprotivili napuštanju trga, nakon čega je odlučeno da se razbiju demonstranti prisilnim merama, a usled tog sukoba okupljeni su napali policiju i povredili više čuvara reda.

Na ovo neprijavljeno okupljanje pozvala je levičarska grupacija "Revolucionarne omladine Berna" pod motom "Protiv rata i masakra nad Kurdima".

Organizatori su, na svom sajtu, naveli da su demonstracije prijavili uredno, ali da im je odobrenje, neposredno pred okupljanje, zabranjeno, iako je ranije dobijeno odobrenje.

Usled sukoba sa policijom povređeno je četiri policajca, jedan policijski pas.Kako pišu švajcarski mediji demonstranti su napali i vozača jednog automobila, koje su izvukli iz vozila i povredili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track