POLICIJA REAGOVALA NA APEL ZABRINUTE DEVOJKE: Naoružani migrant zapravo bio odžačar
Foto: Profimedia

Opsednutost migrantima dovela do zabune u Češkoj

POLICIJA REAGOVALA NA APEL ZABRINUTE DEVOJKE: Naoružani migrant zapravo bio odžačar

Planeta -
Češka policija je na poziv devojke odmah krenula u potragu za "naoružanim migrantom u crnom", za kog se, međutim, ispostavilo da je odžačar sa četkom prebačenom preko ramena

DAMAZLICE - Policiju u mestu Damazlice, na jugozapadu Češke, alarmirala je usplahirena devojka koja je tvrdila da je videla kako ulicom šeta "muškarac tamne puti u crnom kombinezonu s belom kapom i mašinkom". Češka policija je na poziv devojke odmah krenula u potragu za "naoružanim migrantom u crnom", za kog se, međutim, ispostavilo da je odžačar sa četkom prebačenom preko ramena.

"Policija je odmah reagovala na poziv, ali je na licu mesta pronašla odžačara koji je zaista nosio crni kombinezon i belu kapu", izjavila je Dagmar Brozova, predstavnica lokalnih snaga reda. "Umesto mitraljeza preko ramenu mu je bila prebačena odžačarska četka", navela je ona, prenosi AFP.

U atmosferi medijske opsednutosti talasima migranata koji zapljuskuju Evropu, i u trenutku kada vlasti u Pragu odbijaju kvote za raspoređivanje migranata, češka policija sve više dobija apele građana zabrinutih zbog prisustva stranaca u svojim gradovima.

"To se ponekad graniči sa histerijom. Nastojimo da im objasnimo da je reč o sezonskim radnicima koji su došli iz Slovačke kao ispomoć u berbi hmelja", izjavili su juče žandarmi grada Nove Straseci, nadomak Praga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track