OVO JE DEČAK KOJI JE UJEDINIO AMERIKU: Napravio sat za koji su mislili da je bomba
Foto: Anil Dash

Hepi end

OVO JE DEČAK KOJI JE UJEDINIO AMERIKU: Napravio sat za koji su mislili da je bomba

Planeta -
Policija u Teksasu je zadržala četrnaestogodišnjeg dečaka muslimanske veroispovesti nakon što je učiteljica u njegovoj školi napravila skandal insinuirajući da je njegov ručno napravljen sat, koji je doneo u školu kako bi se pohvalio vršnjacima, bomba.

Ahmed Muhamedovo hapšenje je najteže iskritikovano, i dečak je dobio neverovatno veliku podršku građana svih država, čak ga je Obama pozvao da bude gost u Beloj Kući:

Ahmed je rekao reporterima da je cela situacija "vrlo tužna".

"Napravio sam ovaj sat da impresioniram svoju učiteljicu ali kada sam joj pokazao ona je mislila da je sat pretnja po nju. Ja sam veoma tužan zbog njenog pogrešnog utiska." rekao je Ahmed. On je i najavio da planira da promeni školu.

Ahmedov otac Mohamed Elhassan, koji je rođen u Sudanu, pohvalio je svog sina, pričajući kako on popravlja sve u kući, uključujući telefon i kompjuter. "On je veoma pametan, brilijantan dečak i samo hoće da se pokaže svetu." dodao je.

Policija je pustila dečaka na slobodu kada je ustanovljeno da ne postoji nikakva opasnost.

Pored Obame, od poznatih ličnosti obratili su se Hilari Klinton

I Mark Cukerberg

Ubrzo posle ovog incidenta eksplodirali su i Facebook i Twitter koriteći hešteg #IStandWithAhmed i pozirajući na slikama sa satovima, u znak podrške malom Ahmedu.

Muhamed je kasnije poslao tvit zahvaljujući se podršci

Možete pogledati i video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track