(VIDEO) PILOT HEROJ: Preusmerio međunarodni let da spase jednog psa!
Foto: Jutjub

Svaka mu čast

(VIDEO) PILOT HEROJ: Preusmerio međunarodni let da spase jednog psa!

Planeta -
Pilot je znao da Simba nema nikakve šanse da preživi tako niske temperature u kargu, umesto da rizikuje život ovog francuskog buldoga, on je "okrenuo" avion i zaputio se prema Frankfurtu

German Kontorovič je presrećan što je njegov 7-godišnji prijatelj na sigurnom nakon što se pokvarilo grejanje na avionu Er Kanade i situacija je pretila psu smrzavanjem u kargo predelu.

Pilot Er Kanade spasio je psa od smrzavanja na direktnom letu od tel Aviva do Toronta nakon što se sistem za grejanje pokvario.

Pilot je znao da Simba nema nikakve šanse da preživi tako niske temperature u kargu, umesto da rizikuje život ovog francuskog buldoga, on je "okrenuo" avion i zaputio se prema Frankfurtu. Vlasnik psa je neizmerno zahvalan."To je moj pas, to je kao moje dete. On mi je sve", rekao je vlasnik buldoga, German Kontorovič nakon što je spojen sa svojim psom na aerodromu u Torontu.

Trošak preusmerenja leta za Frankfurt možda nikada neće biti otkriven, ali eksperti kažu da je veliki. Let je kasnio oko 75 minuta.

(Nydailynews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track