Najnovije vesti

SUSEDI U SPORU OKO MIGRANATA: Pljušte međusobne optužbe Mađarske i Hrvatske
Foto: Zorana Jevtić

Granice ostaju zatvorene

SUSEDI U SPORU OKO MIGRANATA: Pljušte međusobne optužbe Mađarske i Hrvatske

Planeta
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto odbacio je ocenu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da je Mađarska čitave godine dozvoljavala migrantima da slobodno putuju kroz zemlju

BUDIMPEŠTA - Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto odbacio je ocenu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da je Mađarska čitave godine dozvoljavala migrantima da slobodno putuju kroz zemlju, a da ih nije registrovala kako ne bi bili vraćeni u Mađarsku.

 

Peter Sijarto, Foto: Fonet
Peter Sijarto, Foto: Fonet

Hrvatski premijer je u ponedeljak rekao da ako u zemlju tokom jedne godine dođe 65.000 ljudi, to nije ništa, ali da je nemoguće registrovati 20.000 ljudi koji dođu u zemlju u roku od 2 dana, prenosi mađarska agencija MTI.

 

Zoran Milanović, Foto: Fonet
Zoran Milanović, Foto: Fonet

Milanović je u intervjuu kritikovao mađarske lidere za "krut stav", rekavši da izgleda da niko sa Zapada neće da razgovara sa (mađarskim premijerom) Viktorom Orbanom.

 

 

Sijarto je odgovorio da je hrvatski lider "pao na prvom istinskom evropskom testu i da čak ni njegove laži neće sakriti tu činjenicu." On je istakao da je Mađarska primila preko 220.000 migranata prošle godine, a da je ogromna većina njih registrovana.

 

"S druge strane, Hrvatska namerno krši evropska pravila i saopštila je da ne može da šiti spoljne granice EU. Umesto da ih registruje i pruži im pomoć, Hrvatska transportuje hiljade migranata u Mađarsku", naveo je Sijarto.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...