(VIDEO) UŠAO I USPEO DA IZAĐE: Do sada neviđeni uvid u tajni svet najveće mafije na svetu - Jakuze!
Foto: Jutjub

Mafija u prvom planu

(VIDEO) UŠAO I USPEO DA IZAĐE: Do sada neviđeni uvid u tajni svet najveće mafije na svetu - Jakuze!

Planeta -
Pravi koreni Jakuza su nejasni, ali veruje se da su nastali od najboljih samuraja početkom 17. veka

Belgijski fotograf imao je do sada neviđeni pristup jednoj od Jakuzinih kriminalnih porodica i sa njima je živeo dve godine kako bi napravio najbolje moguće fotografije.

Anton Kusters sastavio je neke od fotografija u kratki dokumentarni video u kojem objašnjava kako Jakuze rade, dajući uvid u njihov tajni svet!

Na svom sajtu gde je i objaveljen ovaj dokumentarni film piše sledeće:

"Jakuza" je lični vizuelni prikaz života unutar nepristupačne subkultire: tradicionalne mafijaške porodice koja kontroliše ulice Kabukika, u srcu Tokija, Japan.

Kroz 10 meseci pregovara sa Šinsekaijem, moj brat Malik i ja postali smo jedini zapadnjaci kojima je ikada odobrena ova vrsta pristupa zatvorenom svetu japanskog organizovanog kriminala.

Delim njihovu složenu vezu sa japanskim društvom i pokazivanjem lične borbe u kojoj su prisiljeni da žive u dva različita sveta u isto vreme: svetovi u kojima su često suprotstavljeni moral i vrednosti.Ispostavilo se da nije sve "crno i belo", ali je definitivno nešto sa mnogo nijansi sive.

Japanske Jakuze broje oko 50.000 članova i to ih čini najvećom kriminalnom mrežom na svetu.Ime u originalu "Ya-Ku-Za", znači 8-9-3, gubitna kombinacija u kartaškoj igri sličnoj blekdžeku.

Pravi koreni Jakuza su nejasni, ali veruje se da su nastali od najboljih samuraja početkom 17. veka.U 18. veku, ovi siromašni banditi počeli su da se grupišu, stvarajući porodice.

Porodica sa kojom je Anton proveo vreme, vodi ulicu "crvenih fenjera", to je posao velike prostitucije. Drugi poslovi Jakuza uključuju prodaju droge, pranje novca, kocka i mito.

Jamaguči-gumi je najveća organizovana grupa u Japanu. Prema nekim računicama, oni su samo prošle godine zaradili oko 80 milijardi dolara.

Kada se vratio u Evropu i pre nego što je završio projekat, Anton je dobio poziv od porodice: Majamoto-san, visoko rangiranišef je bio u bolnicinakon šloga. Anton se vratio u Tokio i bio je pozvan da prisustvuje sahrani.

(Unilad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track