SIJARTO: Milanović bolje da manje napada, sistem im se raspao
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Narušeni susedski odnosi

SIJARTO: Milanović bolje da manje napada, sistem im se raspao

Planeta -
U protekle dve nedelje Mađarska je izložena nezasluženim kritikama i napadima, a često je Hrvatska na čelu tih napada, istakao je mađarski šef diplomatije

SENTA - Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto izjavio je danas da bi hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću i vladi u Zagrebu bilo bolje da su se manje bavili napadima na Mađarsku i ostale susedne zemlje, jer se, kako je naveo, sistem te države za migranate možda ne bi raspao za 24 sata.

Odbacivši "s indignacijom" napade hrvatskog premijera Sijarto je poručio da "Milanović govori o šou programima", a da se životima ljudi ne može na taj način govoriti.

"U protekle dve nedelje Mađarska je izložena nezasluženim kritikama i napadima, a često je Hrvatska na čelu tih napada. Očito je da svoje dragoceno vreme hrvatski premijer koristi da bi bez razloga kritikovao mađarsku i Srbiju", rekao je Sijarto i ocenio da je to neprimereno i nezasluženo, jer, kako je naveo, Mađarska je primila 230.000 izbeglica i većinu registrovala, a hrvatski se sistem u međuvremenu raspao za 24 sata.

"Kada bi se hrvatska vlada manje bavila napadima na Mađarsku i ostale susredne zemlje, možda bi njihov sistem izdržao čak dva dana", izjavio je Sijarto u Senti gde je zajedno s premijerom Aleksandrom Vučićem pustio u rad fabriku "Tisza Automotive".

Sijarto je rekao da Mađarska brine o izbeglicama i poručio da će i dalje poštovati evropske propise bez obzira na napade iz susedstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track