NAORUŽANE LEPOTICE: One ubiju i po 10 džihadista dnevno
Foto: Tviter/owen Holdaway

Bore se do poslednjeg dana

NAORUŽANE LEPOTICE: One ubiju i po 10 džihadista dnevno

Planeta -
Tri devojke su ostavile svoje živote u Turskoj i oformile borbenu jedinicu da se bore protiv islamista kojima je najveći strah da ih ubije žena

Islamska država iračku etničku manjinu, jezide, vidi kao sledbenike đavola. Toliko ih mrze da kad su u avgustu prošle godine izvršili pokolj nad njima neke od žrtava su i žive zakopali. Raparin, Rozu i Deidžli toliko je pogodila nesreća tih ljudi da su ostavile svoje živote u Turskoj i odlučile da se osvete za ubistva nesrećnog naroda.

Oformile su žensku borbenu jedinicu i sad ratuju protiv islamskih militanata. Ubiju ih barem 10 dnevno. Inače islamski ekstremisti se boje smrti od ženske ruke jer u tom slučaju neće otići u raj posle smrti.

"Kad smo čule da ISIL-ovci stižu u Sindžar, drevni dom jezida, i ubijaju žene nije bilo mesta razmišljanju", kaže Roza (22) najmlađa u grupi, odevena u maskirni prsluk sa kojeg visi šest bombi.

Militanti bi zarobili muškarce, žene i decu i prisilili ih da se odreknu svoje vere i pređu u islam Ako bi odbili, ukrcali bi ih na kamione i odveli u polja smrti i prisilili da kopaju svoje grobove. Zatim bi im pucali u potiljak. Žene i devojke bi odvodili u grad kao što je Mosul i pretvarali u seksualno roblje.

"To su činili prvenstveno da ih prisile da pređu u islam, a drugi razlog je što su hteli da ponize i napakoste ženama", istakla je Roza.

Komandantkinja ove ženske gerile je Deidžli (29) koja kaže da neće odustati od osvete i da će ubijati ISIL-ovce do kad god bude mogla. Do posljednjeg daha će, ističu sve tri, zaustavljati islamski ekstremizam.

"Ne verujem da će moći da me uhvate, ali ako se to dogodi sama ću sebi presuditi", kaže Raparin (24), a tako misle i druge. One veruju da je ISIL-ova propaganda mnogo moćnija od vojne sposobnosti.

"Kad ih zarobimo često vidimo da su pod uticajem droga. A njima je najgore da se bore sa ženama. To mrze i toga se zapravo boje. Jer ako ih žena ubije neće otići u raj. Ja sam ih dosta ubila i uverena sam da ni jednoga ne čekaju device u raju", priča Deidžli i dodaje da nije stvar da se žene samo bore nego i da donose svoje odluke i kreiraju politiku.

"Cilj je osigurati demokratiju i slobodu za žene!", zaključuje ova žena borac.

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track