(FOTO, VIDEO) Da li biste se usudili da se provozate: Top 5 najopasnijih puteva na svetu
Foto: Profimedia

Samo za hrabre

(FOTO, VIDEO) Da li biste se usudili da se provozate: Top 5 najopasnijih puteva na svetu

Planeta -
Jungaš put, dužine je 56 kilometara a skoro svake godine ovde pogine oko 200 do 300 ljudi. Na ovom putu čak postoje obeležena mesta sa kojih su autobusi i automobili padali u provaliju

Da li ste ikada imali prilike da se provozate nekim od najopasnijih puteva na svetu? Ovaj put ne mislimo na adrenalinsku vožnju već vožnju po jako nepristupačnom terenu koji čak može da bude opasan po život, piše Newsweek.rs U narednim redovima pročitajte koji su to najopasniji putevi na svetu.1. ATLANTIK PUT, NORVEŠKAAtlantik put u Romsdelu u Norveškoj prolazi preko norveškog mora. Spada u top pet opasnih puteva jer je u potpunosti nezaštićen od talasa koji udaraju direktno na put i koji su najčešći uzrok mnogih saobraćajnih nesreća. Ovaj put je izgrađen 1983. godine Samo tokom gradnje, ovo područje je bilo pogođeno sa čak 12 jakih oluja.

2. JUNGAŠ PUT, BOLIVIJA

Jungaš put, poznatiji kao put sudbine ili put smrti, 1995. godine je zvanično proglašen kao "najopasniji put na svetu". Dužine je 56 kilometara a skoro svake godine ovde pogine oko 200 do 300 ljudi. Na ovom putu čak postoje obeležena mesta sa kojih su atobusi i automobili padali u provaliju.

3. VITIM MOST, SIBIR

Ovaj stari železnički most preko reke Vitim u Sibiru, dužine je oko 570 metara i nalazi se na samo 50 metara iznad vode. Most je toliko uzak da jedva jedan automobil stane na njegovu površinu. Smatra se jednim od najopasnijih jer na mostu ne postoji ograda a s obzirom na temperature u Sibiru, na njemu takođe uvek ima dosta leda.

4. PUT OD ŠAJARI DO IŠTARIJA U INDIJI
5. PUT DO HIMALAJA

Newsweek.rs Istorijski uspeh: Paraplegičar prohodao zahvaljujući patentu srpskog neurohirurga (FOTO) (VIDEO) Od gladi do dosade: Ovo su razlozi zašto bebe plaču Povratak ljubimaca: Klinika u Južnoj Koreji klonira kučiće, Japanac platio klona 100.000 dolara (VIDEO) Evo kako da budete sigurni da li pijete dovoljno vode: Stručnjaci otkrili pouzdan metod

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track