NEKADA JE OVAJ RANČ BIO PONOS PABLA ESKOBARA: Nakon smrti narko bosa, meštani su ga rasturili!
Foto: Profimedia

Šta li je sve tu skriveno?

NEKADA JE OVAJ RANČ BIO PONOS PABLA ESKOBARA: Nakon smrti narko bosa, meštani su ga rasturili!

Planeta -
Eskobar je imao afinitet prema evropskoj kulturi, pa je svoje imanje imenovao u Hacienda Napulj, po Italijanskom gradu, gde vlada mafija

Poznati kolumbijski narko bos Pablo ŽEskobar smatra se jednim od najbogatijih zločinaca u istoriji. Na svom vrhuncu, ako računamo i novac koji je zakopao po različitim predelima Kolumbije, Eskobarovo bogatstvo procenjeno je na 50 milijardi dolara i kontrolisao je 80 odsto svetske trgovine kokaina. Dakle, šta sve poznati kriminalni mozak radi sa svim tim novcem?

Napravi ekstravagantno imanje na više od kvadratnih kilometara zemljišta. Eskobar je imao afinitet prema evropskoj kulturi, pa je svoje imanje imenovao u Hacienda Napulj, po Italijanskom gradu, gde vlada mafija. Pored velike kuće, na zemljištu se nalazilo nekoliko bazena, zoološki vrt sa egzotičnim životinjama koje su uvezene iz Afrike, jezero i velika statua dinosaura na kojoj se igraju deca. Tu je bila i avionska pista za različite vrste aviona koji su prenosili kokain. Hacienda Napulj nalazi se izvan njegovog rodnog grada Medelina.

Kada je Pablo Eskobar ubijen u decembru 1993. godine, njegova voljena Hacienda Napulj pala je u ruke države i pretvorena je u ruševine.

Mnogi meštani ušli su u Haciendu i uništavali je u potrazi za novcem za koji su verovali da ga je Eskobar sakrio u zidovima. Većina stvari je ukradena, a imovina koja je nekada bila simbol ekstravagancije jednog od najmoćnijih kriminalaca na svetu, pretvorena je u "rupu".

Eskobarovi dragi nilski konji pobegli su u susedne reke i jezera. Tragično, mnoge druge egzotične životinje su ili umrle ili su poslate u različite zoološke vrtove.Održavanje imovine postalo je preskupo za kolumbijsku vladu, pa je država na kraju prodala zemljište grupi privrednika.

U trošnoj imovini privrednici su videli priliku da ostvare profit. Odlučili su da ga pretvore u zabavni park po imenu "El Park Tematiko de Hacienda Napoli"

U centru zabavnog parka nalazi se mali muzej posvećen Eskobaru, koga mnogi meštani smatraju Robinom Hudom, a ne kao najsmrtonosnijeg kralja droge.

Izložena je klasična kolekcija spaljenih automobila Eskobara. Pre napuštanja Haciende Napoli, Eskobarovi rivali bombardovali su njegov dom i uništili automobile.

Zoološki vrt je ponovo sređen i gosti mogu i da hrane Eskobarove nilske konje, a restauriran je i ogromni dinosaurus za decu.

Ukoliko je topao dan, gosti mogu i da se rashlade u jednom od mnogih bazena na Eskobarovom imanju.

Danas, preko 50.000 zainteresovanih turista posećuju park svake godine. Velika industrija razvila se oko parka pa su se tako razvili i hoteli i brza hrana.

(AllDay)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track