(VIDEO) OGROMNI KRATER SE OTVORIO USRED GRADA: Pogledajte kako izgleda
Foto: Printscreen Youtube/SkyNews

Katastrofalno

(VIDEO) OGROMNI KRATER SE OTVORIO USRED GRADA: Pogledajte kako izgleda

Planeta -
Vatrogasci juče videli malu rupu i planirali da je zatrpaju, a kad su jutros došli nisu mogli da veruju šta ih je snašlo

Rupa prečnika oko 20 metara iznenada se jutros otvorila u mestu Sent Alban i potpuno odsekla četrdesetak kuća od glavnog puta u tom mestu.

Vatrogasci su u juče primetili malu rupu koju su planirali da zatrpaju, ali jutros oko 1:30 rupa je naglo krenula da se širi. Džuli Langford, koja živi u toj ulici izjavila je "Skaj njuzu" da danas nije mogla da izvuče svoj automobil kako bi otišla na posao a isto su prošli i ostali stanovnici okolnih kuća u ulici.

Langfordova smatra da će možda biti potrebni meseci da se ova provalija sanira kako bi automobili mogli da izađu na glavni put.

"Ne mogu da idem na posao. Deca ne mogu da idu u školu, a kada ste mama četvoro dece to nije tako lako", izjavila je ona.

Ipak, dobra stvar je što je rupa približila komšije pa je do izražaja došao duh zajednice, a veliki broj njih srećan je što niko nije povređen.

Inženjer geologije Piter Hobs, sa Britanskog instituta za geološka istraživanja, izjavio je da je do širenja rupe došlo zbog omekšavanja stena, verovatno krečnjačkih.

"Ovakve stvari mogu biti uzrokovane zbog nekadašnjih rudarskih radova. Takođe, promene u toku podzemnih voda mogu uticati na stabilnost podzemnih šupljina", kaže on.

On je dodao i da je klima u ovom delu zemlje relativno suva, a podzemne vode nisu tako jake. Inače, gas i struja u ovom delu grada su ukinuti a građani iz kuća oko rupe su evakuisani.

(Sky news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track