Najnovije vesti

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) MORE IZBACILO 85 LEŠEVA NA OBALE LIBIJE: Radi se o migrantima
Foto: AP

Strašno

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) MORE IZBACILO 85 LEŠEVA NA OBALE LIBIJE: Radi se o migrantima

Planeta
Volonteri su od utorka pronašli na desetine tela migranata u poodmakloj fazi raspadanja, izjavio je portparol Crvenog polumeseca

TRIPOLI - Tela 85 migranata isplivala su na obalu Libije, odakle veliki broj izbeglica brodovima kreće na put ka Evropi, saopštila je danas humanitarna organizacija Crveni polumesec.

Foto AP
Foto AP

Volonteri su od utorka na plažama u blizini libijske prestonice pronašli na desetine tela migranata u poodmakloj fazi raspadanja, izjavio je portparol Crvenog polumeseca Mohamed al-Misrati, prenela je agencija Frans pres.

Foto AP
Foto AP

U blizini Tripolija pronađeno je 75 tela, a još 10 ih je isplivalo u Sabrati, 70 kilometara zapadno od Tripolija, naveo je on.

Foto AP
Foto AP

Libijska obalska straža saopštila je da je spasila 212 migranata sa dva pretrpana gumena čamca 60 kilometara istočno od Tripolija. Libija, čija je obala dugačka 1.770 kilometara, godinama je tačka iz koje se mnogobrojni Afrikanci otiskuju ka Evropi, mahom ka italijanskom ostrvu Lampeduza koje je od Libije udaljeno 300 km.

Foto AP
Foto AP

Samo ove godine, oko 515.000 migranata prešlo je Sredozemno more, od kojih je oko 3.000 izgubilo život ili se vode kao nestali, pokazuju podaci Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...