JEMEN: Tri granate bačene na hotel u kome je boravio premijer, poginulo 15 vojnika
Foto: Tviter/Zaid Benjamin

Neredi

JEMEN: Tri granate bačene na hotel u kome je boravio premijer, poginulo 15 vojnika

Planeta -
Čulo se nekoliko eksplozija, a niko od visokih zvaničnika nije povređen

ADEN - Nekoliko granata pogodile su rano jutros hotel u jemenskom gradu Aden u kojem je boravio premijer Kaled Bahah, a tom prilikom je poginulo najmanje 15 vojnika, pripadnika koalicionih snaga u Jemenu koje predvodi Saudijska Arabija javila je novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata. Portparol jemenske vlade Rajeh Badi izjavio je ranije za satelitski program televizije "Al džazira" da su među poginulima dva vojnika Ujedinjenih arapskih emirata.

Rojters javlja da premijer nije povređen u napadu, niti drugi visoki jemenski zvaničnici. Agencija AFP javlja, pozivajući se na neimenovanog jemenskog zvaničnika, "da su ljudu koji su napustili hotel bili ranjeni", a ima i mrtvih. Najmanje tri granate ispaljene su na hotel Al Kasr i jedna je pogodila ulaz hotela.

Stanovnici drugog po veličini grada u Jemenu čuli su nekoliko eksplozija, a slike napada su objavljene na tviteru i na njima se može videti gust dim kako se vije iz pogođenog hotela. Za sada nema zvanične potvrde napada na hotel u Adenu u kome su bili smešteni visoki jemenski zvaničnici, po povratku u zemlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track