ISPOVEST ROBINJE AMERIČKOG DŽIHADISTE: Silovao me je i terao da jedem staklo
Foto: AP

Potresno

ISPOVEST ROBINJE AMERIČKOG DŽIHADISTE: Silovao me je i terao da jedem staklo

Planeta -
IS-ovci su devojke hranili mešavinom pirinča i stakla, a morale su i da piju vodu u kojoj su stajale prljave dečje pelene

Hiljade Jazitskih devojaka pripadnici IS-a preprodaju u seksualno roblje gde su prisiljene da jedu drobljeno staklo, a jednu od njih jeftino je kupio islamista iz SAD-a.

Vojnici Islamske države provalili su joj u kuću i kuće njenih suseda na severu Iraka u avgustu 2014. godine. Muškarce i starije žene odveli su i streljali, baš kao i njene roditelje.

Ovu potresnu priči ispričala je Iračanka pod nadimkom 'Bazi' na panelu Zajednice žena za mir UN-a. Nju i ostale mlade devojke razvozili su širom Iraka i Sirije i prodavali ih na pijacama roblja gde su ih kupovali najčešće oni željni seksualnih usluga.

Bazi je tokom celog govora u potpunosti prekrila lice, a otkrila je tek da je navršila 20 godina. Uz to je i pripadnica Jezida, kurdske etnoreligijske grupe koja je jedna od manjina u Iraku.

Džihadisti drže zatočene hiljade žena, Foto: Profimedia
Džihadisti drže zatočene hiljade žena, Foto: Profimedia

Međutim, njena priča je po jednom detalju drastično drugačija od hiljada ostalih. Naime, Bazi tvrdi kako ju je u zatočeništvu 45 dana držao vojnik i pripadnik Islamske države koji je bio - Amerikanac.

"Govorio je arapski, ali vrlo loše. I to je bio još jedan razlog zbog kojeg sam znala da nije bio Arapin. Bio je Amerikanac", izjavila je Bazi.

Nakon što je oteta, sa ostalim devojkama prevezena je u Irački grad Tal Afar. Seksualno zlostavljanje počelo je odmah. Pripadnici Islamske države dolazili su u kuću u kojoj su bile zatočene i devojčice od 12 i 13 godina vodili na drugi sprat, gde su ih silovali. Kada su bile tamo, hranili su ih mešavinom pirinča i stakla, a morale su i da piju vodu u kojoj su stajale prljave dečje pelene.

Bazi je, srećom, na kraju uspela da pobegne Amerikancu, zajedno sa svojim mlađim rođakom Ivanom. Ipak, to ne menja činjenice da se stotine drugih devojaka iste sudbine najčešće opredeljuje za samoubistvo kada dopadnu ruku džihadista.

(msnbc.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track