BIVŠI MINISTAR OTKRIVA: Pakistanske vlasti su znale gde se krije Bin Laden
Foto: Ap

Nije bila nikakva tajna

BIVŠI MINISTAR OTKRIVA: Pakistanske vlasti su znale gde se krije Bin Laden

Planeta -
Nove informacije pokazuju da su mnogi iz Pakistana i Avganistana znali gde se krije vođa Al Kaide jer su ga čuvali kao aduta za pregovore sa Vašingtonom

Bivši ministar odbrane Pakistana rekao je da su vlasti znale gde se nalazi lider Al Kaide Osama bin Laden pre nego što je ubijen 2011. godine.

Čaudri Ahmad Muktar je izneo stav koji je u potpunoj suprotnosti sa stavom tadašnjih vlasti, koje su uveravale svet da nisu znale gde je vođa terorista.

“Neki su znali, ljudi u vojsci su znali, kao i pripadnici drugih državnih formacija koji su bili u potrazi za osobom koja liči na Bin Ladena“, rekao je Muktar.

Prema njegovim rečima i tadašnji predsednik Pakistana Asif Ali Zardari je bio informisan o Bin Ladenovom prisustvu u Pakistanu.

Istovremeno, avganistanski zvaničnik Abdula Abdula je istakao da nije samo Pakistan znao gde se nalazi lider Al Kaide, već je o tome bio obavešten i bivši lider talibana Mula Omar.

Ranije ove godine, nekadašnji lider tajne službe Pakistana Asad Durani objavio je da postoji mogućnost da je vojska znala gde se Bin Laden nalazi, ali da ga je čuvala kao aduta za moguće pregovore sa Vašingtonom.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track