OBILA MU SE O GLAVU RASISTIČKA RETORIKA: Latinoamerikanci izazvali tuču na skupu Donalda Trampa
Foto: Printscreen/YouTube

Incident u Ričmondu

OBILA MU SE O GLAVU RASISTIČKA RETORIKA: Latinoamerikanci izazvali tuču na skupu Donalda Trampa

Planeta -
Više desetina studenata pokušalo je da prekine Trampa, kada je počeo da drži govor na skupu u Ričmondu, vičući Mi nigde ne idemo i Rešite se Trampa

RIČMOND - Skup u sklopu kampanje američkog milijardera Donalda Trampa za mesto kandidata Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima obeležile su vika, guranje i tuča između Trampovih pristalica i demonstranata, studenata latinoameričkog porekla.

Intervenisalo obezbeđenje, Foto: Printscreen/YouTube
Intervenisalo obezbeđenje, Foto: Printscreen/YouTube

Više desetina studenata pokušalo je da prekine Trampa, kada je počeo da drži govor na skupu u Ričmondu u američkoj državi Virdžinija, vičući "Mi nigde ne idemo" i "Rešite se Trampa".

Trampove pristalice su tada otele natpise koje su nosili demonstranti i počelo je međusobno naguravanje, što je trajalo nekoliko minuta.

"Vratite se tamo odakle ste došli", uzviknuo je jedan pristalica kontroverznog američkog milijardera, da bi mu protivnik uzvratio psovkom.

U drugom incidentu, učesnik skupa je pljunuo demonstranta u lice.

Tramp je nastavio govor, a kasnije je rekao da nije video da je bilo ikakvih većih sukoba.

Studenti demonstranti, koji pohađaju "Univerzitet Virdžinija Komonvelt" u Ričmondu, izjavili su da su hteli da izazovu Trampa po pitanju njegovih stavova o imigraciji.

Tramp je ranije obećao da će, ukoliko bude izabran na mesto predsednika SAD, proterati imigrante koji u toj zemlji borave ilegalno i da će izgraditi ogradu na granici sa Meksikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track