Najnovije vesti

SAD: Uhapšena 151 osoba u operaciji suzbijanja droge dizajner
Foto: DEA

Akcija Američke Uprave za suzbijanje narkotika

SAD: Uhapšena 151 osoba u operaciji suzbijanja droge dizajner

Planeta
05:56h
U proteklih nekoliko godina, DEA je identifikovala preko 400 novih vrsta "dizajner" droge u SAD, od kojih je većina napravljena u lažnim laboratorijama u Kini

VAŠINGTON - Američka Uprave za suzbijanje narkotika (DEA) saopštila je da je uhapšena 151 osoba širom SAD u operaciji suzbijanja prisustva sintetičke droge "dizajner" zaplenjeno 10.000 kilograma supstance, oko 15 miliona dolara i 39 komada oružja.

"U proteklih nekoliko godina, DEA je identifikovala preko 400 novih vrsta "dizajner" droge u SAD, od kojih je većina napravljena u lažnim laboratorijama u Kini.

Zloupotreba ovih psihoaktivnih supstanci dovela je do sve većeg broja incidenata i smrtnih slučajeva predoziranja, navedeno je u četvrtak iz DEA.

Hapšenja su sprovedena u 16 država širom SAD u poslednja dva dana u okviru petnaestomesečne operacije suzbijanja prisustva sintetičke droge, povezanom sa porastom predoziranja i smrti od njenog konzumiranja.

U operacija je zaplenjeno oko 10.000 kilograma sirovih i upakovanih sintetičkih kanabinoida - čestog naziva za sintetičku marihuanu, kao i 15 miliona dolara u gotovini i 39 komada oružja.

DEA je navela se droga uglavnom uvozila iz Kine i slobodno prodavala u prodavnicama van tržnih centara, benzinskim pumpama i drugim mestima, a istraga je otkrila da su prihodi od prodaje često slati na Bliski istok, prenela je agencija Frans pres.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...