PRAVO U CENTAR: Rusi uništili glavni trenažni kamp islamista u Siriji
Foto: Youtube

Vazdušni napadi

PRAVO U CENTAR: Rusi uništili glavni trenažni kamp islamista u Siriji

Planeta -
Bombarderi Suhoj Su-25 su u dva napada, koristeći bombe velike eksplozivne snage, uništili glavni kamp IS-a kod grada Latakije, koji je prethodno otkrila ruska obaveštajna služba

Ruski borbeni avioni izveli su tokom 24 časa 33 vazdušna napada na 49 ciljeva Islamske države u Siriji i uništili glavni trenažni centar ove terorističke organizacije, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Snimak napada iz vazduha, Foto: Printscreen/YouTube
Snimak napada iz vazduha, Foto: Printscreen/YouTube

On je precizirao da su bombarderi Suhoj Su-25 u dva napada, koristeći bombe velike eksplozivne snage, uništili glavni trenažni centar za teroriste ID kod grada Latakije koji je prethodno otkrila ruska obaveštajna služba.

Prema njegovim rečima, u udarima su uništena dva komandna mesta ID, tri skladišta oružja i municije, dva podzemna bunkera, 32 lansirne pozicije na planinskom terenu, kao i jedan objekat za proizvodnju lansera i projektila.

Ministarstvo odbrane je navelo da su gađane mete locirane u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija i Hama, prenosi Rojters. Kako se dodaje, u provinciji Idlib uništen je komandni centar Nusra Fronta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track