NESTAŠICA SMRTONOSNIH INJEKCIJA U OHAJU: Sva pogubljenja odložena do 2017.
Foto: Shutter

Kontroverze

NESTAŠICA SMRTONOSNIH INJEKCIJA U OHAJU: Sva pogubljenja odložena do 2017.

Planeta -
Sledeće zakazano pogubljenje će se u Ohaju tako izvršiti u januaru 2017. godine nad Ronaldom Filipsom, osuđenim za silovanje i prebijanje na smrt trogodišnje ćerke njegove devojke

KOLAMBUS - Američka savezna država Ohajo odložila je za 2017. godinu izvršenje desetak zakazanih pogubljenja zbog problema u nabavci hemikalija koje se koriste za proizvodnju smrtonosnih injekcija.

Sledeće zakazano pogubljenje će se u Ohaju tako izvršiti u januaru 2017. godine nad Ronaldom Filipsom, osuđenim za silovanje i prebijanje na smrt trogodišnje ćerke njegove devojke 1993. godine.

"Služba za rehabilitaciju i zatvorske kazne u Ohaju nastavlja da pomoću svih zakonskih sredstava nabavi neophodne hemikalije za izvršenje zakazanih pogubljenja, ali je poslednjih godina sve teže doći do njih zbog velikih problema u njihovom snabdevanju i distribuciji", navodi se u saopštenju.

U SAD su u poslednje vreme česte kontroverze o upotrebi smrtonosne injekcije, budući da je bilo više incidenata sa predoziranjem i netolerancijom na tu kombinaciju hemikalija, kao i grešaka u pripremi tih injekcija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track