ZATVARANJE GRANICE URODILO PLODOM: U Mađarsku juče ušla svega 22 migranta
Foto: Reuters

Broj izbeglica daleko manji

ZATVARANJE GRANICE URODILO PLODOM: U Mađarsku juče ušla svega 22 migranta

Planeta -
Pre zatvaranja prelaza sa Hrvatskom broj ilegalaca koji su pokušavali da se domognu Evropske unije i Šengenske zone merio se hiljadama na dnevnom nivou

SUBOTICA - Zatvaranje južne granice Mađarske sa Srbijom i Hrvatskom dovelo je do drastičnog pada broja migranata koji ilegalno pokušavaju da uđu u tu zemlju, pokazuju podaci policije Mađarske.

Nakon što je 16. oktobra u ponoć zatvorena "zelena granica" između Mađarske i Hrvatske, dan kasnije registrovano je 870 migranata, dok je u prethodna dva dana njihov broj daleko manji.

Naime, pre dva dana na teritoriji cele Mađarske registrovan je 41 migrant, a tokom jučerašnjeg dana svega 22. Od tog broja, njih 13 je ilegalno prešlo granicu preko Srbije, a nijedan preko Hrvatske.

Pre zatvaranja "zelene" granice sa Hrvatskom, kao i u slučaju zatvaranja granice sa Srbijom mesec dana ranije, broj ilegalnih migranata koji su preko Mađarske pokušavali da se domognu Evropske unije i Šengenske zone merio se hiljadama na dnevnom nivou.

Tako je 23. septembra postavljen ovogodišnji rekord kada je registrovano 10.046 migranata, a od početka godine do danas ukupno je registrovano njih 390.705.

Zbog ilegalnog prelaska državne granice sa Srbijom, policija Mađarske pokrenula je do danas 762 postupka pred nadležnim sudovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track