MERKELOVA: Nemačka može da integriše izbeglice i sačuva srednju klasu
Foto: Ap

Uverenost

MERKELOVA: Nemačka može da integriše izbeglice i sačuva srednju klasu

Planeta -
Nemačka kancelarka izrazila razumevanje u vezi sa strahovima da bi zbog migranata oni koji čine centar društva mogli biti izgubljeni

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel je u dijalogu sa građanima u Nirnbergu, posvećenom izbeglicama, ukazala na potrebu jačanja i očuvanja srednje klase i priznala da u ovom momentu savladavanje izbegličke krize nije perfektno.

"Da, njih (izbeglica) je veoma, veoma mnogo, ali je nas 80 miliona", rekla je Merklova na skupu, pod nazivom "Lepo živeti u Nemačkoj" i izrazila razumevanje u vezi sa strahovima da bi zbog velikog broja izbeglica oni koji čine centar društva, mogli biti izgubljeni.

Merkel je naglasila da se "svom snagom" mora raditi protiv takve mogućnosti i da se o rizicima, kao i o šansama u vezi sa tako velikim brojem izbeglica mora govoriti.

Ona je rekla da se mora učiniti sve da se očuva centar društva, odnosno, srednja klasa, "koja je tolerantna i čini Nemačku tako jakom".

Merkel je insistirala na što većem broju susreta pri čemu se mora raditi i na sprečavanju predrasuda i ocenila da će tako uspeti integracija i pri tom, naglasila da Evropskoj uniji nedostaju pravila o raspodeli izbeglica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track