Najnovije vesti

OVO DO SADA NISTE VIDELI: Neverovatna interaktivna mapa kretanja migranata!
Foto: Twitter

Iz drugog ugla

OVO DO SADA NISTE VIDELI: Neverovatna interaktivna mapa kretanja migranata!

Planeta
18:42h
Ujedinjene nacije tvrde da je od aprila 2011. pa do septembra 2015. godine u Evropi azil tražilo oko pola miliona izbeglica iz Sirije

Portal “Lucify“ objavio je interaktivnu mapu migrantskih tokova prema Evropskoj uniji od 1. januara 2012. godine, pa sve do 29. septembra 2015.

Autori portala, sa sedištem u Helsinkiju, navode da je vizualizacija temeljena na podacima Agencije za izbeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR) i da služi kako bi ponudila uvid u problem.

Svaka tačka na interaktivnoj mapi predstavlja 25 ljudi.

Na mapi objavljenoj na tom portalu može se podešavati i brzina, postoje i podaci za svaku naciju koji predstavljaju broj ljudi koji su napustili ili ušli u neku od tih država od 2012. godine.

Ujedinjene nacije tvrde da je od aprila 2011. pa do septembra 2015. godine u Evropi azil tražilo oko pola miliona izbeglica iz Sirije.

Taj broj znači, piše portal, da kada bi izbeglice stale rame uz rame, mogle bi da ispune osam fudbalskih igrališta. Do Evrope ipak uspeva da se probije mali deo izbeglica i ekonomskih migranata.

UN je registrovao četiri miliona izbeglica u Turskoj, Libanu, Jordanu, Iraku, Egiptu i Severnoj Africi. Većina njih živi u izbegličkim kampovima u blizini granica, a zajedno bi ispunili 59 fudbalskih igrališta, navodi portal.

(B92)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...