TURISTI U PANICI: Na Maldivima proglašeno vanredno stanje, predsednik u opasnosti
Foto: Profimedia

Haos

TURISTI U PANICI: Na Maldivima proglašeno vanredno stanje, predsednik u opasnosti

Planeta -
Na Maldivima je napeto od 28. septembra posle eksplozije u predsednikovom gliseru u kojoj je Gajum ostao nepovređen, ali su povređeni njegova supruga i dva pomoćnika

MALE - Predsednik Maldiva Jamin Abdul Gajum proglasio je danas vanredno stanje posle eksplozije u njegovom gliseru i otkrića eksplozivne naprave i skrivenog oružja u blizini njegove rezidencije.

Glavni tužilac Mohamed Anil izjavio je da je predsednik odlučio da, u cilju zaštite javne bezbednosti, ograniči ključna prava građana na 30 dana.

"Vojska i policija su pronašli oružje i eksploziv na dve lokacije. Pošto može da bude pretnja za javnost i naciju, Nacionalni savez za bezbednost je savetovao da se preduzmu hitni koraci za zaštitu naroda Maldiva", rekao je Anil.

Na Maldivima je napeto od 28. septembra posle eksplozije u predsednikovom gliseru u kojoj je Gajum ostao nepovređen, ali su povređeni njegova supruga i dva njegova pomoćnika i koju je, vrlo brzo, zvanični Male okarakterisao kao pokušaj atentata. Usledio je niz hapšenja, uključujući potpredsednika države, pod sumnjom za umešanost u eksploziju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track