HOROR NAD EGIPTOM: Britanski avion sa 189 putnika gađan raketom iznad Šarm el Šeika!
Foto: Prinskrin Yt

Britanci tek sada saopštili

HOROR NAD EGIPTOM: Britanski avion sa 189 putnika gađan raketom iznad Šarm el Šeika!

Planeta -
Pilot aviona je morao da izvede manevar kako bi izbegao projektil, koji je prozujao na manje od 300 metara od pilotske kabine

LONDON - Britanski avion sa 189 putnika za dlaku je izbegao katastrofu u Egiptu pre dva meseca kad je na distanci od 300 metara od njega prošla raketa zemlja-vazduh, javlja britanska štampa.

Pilot aviona je, prema pisanju Dejli mirora, morao da izvede manevar kako bi izbegao projektil, koji je prozujao na manje od 300 metara od pilotske kabine. Kompanija “Thomson”, čiji je avion, nije putnicima saopštila da su bili u smrtnoj opasnosti, a oni to nisu ni primetili.

Incident se dogodio 23. avgusta, dva meseca pre nego što se ruski avion sa 224 putnika srušio u Egiptu i poveo sve u smrt.

"Pilot je video raketu kako ide prema avionu i odmah je započeo manevar za izbegavanje. Okrenuo se ulevo, i raketa je proletela pored, na 300 metara od aviona", rekao je izvor britanskih medija.

Britanski mediji prenose da se ipak veruje da raketu nisu ispalili islamisti, nego da je reč o projektilu koji je slučajno lansirala egipatska vojska, koja je u tom rejonu imala vojne vežbe. Postavlja se, ipak, pitanje kako je ovo moguće, s obzirom da vojska strogo koordiniše ovakve stvari sa civilnim vazduhoplovstvom.

(Dejli miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track