Medved zalutao u studentski grad

Medved zalutao u studentski grad

Planeta -
Postao zvezda pošto je primećen kako luta po studentskom naselju u Bolderu u Koloradu

BOLDER - Crni medved koji je dolutao u studentsko naselje Univerziteta Kolorado, izazvao uzbunu i potom pao s drveta, vraćen je u divljinu, saopštili su zvaničnici za zaštitu divljeg životinjskog sveta.

Medved je uhvaćen i odveden u zabačenu oblast Stenovitih planina zapadno od grada Bolder. Tamo, kako je rečeno, ima hrane za njega.

Medved je postao zvezda pošto je u četvrtak primećen kako luta po studentskom naselju u Bolderu. Potom se popeo na drvo gde su ga veterinari opseli i omamili injekcijom ispaljenom iz puške. Naposletku pao je sa 4,5 metara - na dušek postavljen za njega.

Fotograf lokalnog studentskog lista slikao je medveda kako pada sa - podbočenim šapama. Pošto je uspavani medved stavljen u kavez, studenti su se ohrabrili i dodirivali mu šape, slikajući se s njim.

"To je stvarno bilo savršeno sletanje", rekao je portparol policije pri univerzitetskom naselju Rajan Haff listu Dejli kamera.

Ronda Čestnut, zaposlena na univerzitetu ispričala je kako joj je u četvrtak, dok je ubacivala novčić u parkometar kod studentskih apartmana, nešto meko i krzneno dodirnulo noge.

Pomislila je da je to veliki pas, da bi shvatila da se radi o medvedu kada je životinja, koja se brzo udaljavala, okrenula glavu i pogledala je preko ramena.

"Kao da je htela da mi kaže: "Izvin"te molim vas, u prolazu sam"", rekla je Ronda Čestnut. "Bila je u punoj brzini". Prema rečima stručnjaka, medvedi se u tom kraju SAD u martu i aprilu bude iz zimskog sna i polaze u potragu za hranom.

http://www.youtube.com/watch?v=JUsp7yIE5gQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track