STRAVIČAN MASAKR: Islamisti streljali dvesta mališana!

Teroristi poubijali nedužnu sirijsku decu

STRAVIČAN MASAKR: Islamisti streljali dvesta mališana!

Planeta -
Na šokantnom snimku vidi se kako pripadnici Islamske države vrše masovno ubistvo. Pretpostavlja se da je video snimljen u okolini Rake

LONDON - Pripadnici Islamske države dokumentovali su svoj najgnusniji zločin, objavivši video-snimak u kojem ubijaju oko 200 dece iz Sirije, piše britanski Dejli mejl.U video-zapisu, koji traje trideset sekundi, a za koji se pretpostavlja da je snimljen u okolini Rake, na teritoriji koju kontrolišu džihadisti, deset terorista puca iz automata na decu koja leže u prašini. Na snimku se vidi kako žrtve leže licem prema zemlji, a naoružani teroristi stoje. Jedan od neindentifikovanih pripadnika Islamske države počeo je da puca u svako dete ponaosob iz neposredne blizine, a isto su učinili i ostali, očigledno izvršavajući naredbu. Još uvek se ne zna za šta su islamisti okrivili decu i jesu li im sudili.Kako navodi britanski list, na čijoj internet strani je objavljen uznemirujuć snimak masakra nedužnih mališana, grupa terorista koja je osumnjičena za ovaj zločin već je poznata po ubistvima dece. „Dejli mejl“ piše da je ovo sigurno najgori zločin islamista dosad, a video-snimak je opisan kao „najbolesniji koji je Islamska država ikada snimila“ s obzirom na to da su žrtve mališani.Pripadnici Islamske države još se nisu oglasili povodom snimka.

BeskrupulozniNE PREZAJU NI OD ČEGAPripadnici Islamske države poznati su po okrutnosti, koja je postala njihov zaštitni znak. Jedan od najjezivijih zločina dogodio se 2014, kada su borci IS osvojili grad Tikrit u centralnom Iraku, a dan nakon toga saopštili su da su ubili 1.700 šiita. Takođe, tokom 2015. Islamska država je na Tviteru objavila snimak na kojem se vidi kako ekstremisti seku glave 21 egipatskom Koptu. Kada su početkom godine zauzeli grad Al Bagdadi na zapadu Iraka, spalili su 45 živih ljudi i sve to snimili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track