BRITANSKI PREMIJER: Nivo pretnje neće biti povećan
Foto: Fonet/AP

Teroristički napad u Parizu

BRITANSKI PREMIJER: Nivo pretnje neće biti povećan

Planeta -
Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da je nivo pretnje u Velikoj Britaniji veoma visok i da neće biti povećan na viši, kritičan nivo. Kameron je rekao da će nivo terorističke pretnje u Velikoj Britaniji ostati na istom nivou, ali da će vlasti razmotriti planove usred "napredovanja opasnosti od Islamske države.

Kameron opisao napade u Parizu za "zastrašujuće i mučne" na svom Tviter nalogu i još sinoć obećao da će London pomoći Parizu na bilo koji mogući način.

Kameron je danas predsedavao vanrednim Kobra sastankom ministara i visokih bezbednosnih zvaničnika u Vajtholu radi koordinacije odgovora Velike Britanije na sinoćne napade u Parizu, gde najmanje 128 ljudi ubijeno i skoro 200 ranjeno, piše Gardijan.

Tokom noći su zvaničnici za borbu protiv terorizma pratili događaje u Francuskoj radi sagledavanje stepena opasnosti po zemlju, mada niko nije rekao da je otkrivena potencijalna pretnja tokom jutra.

Nivo pretnje u Velikoj Britaniji je trenutno na drugom najvišem položaju što znači da se napad smatra za vrlo verovatnim i da je na današnjem Kobra sastanku trebalo da bude odlučeno da li će stepen pretnji biti povećan na viši "kritičan" nivo, navodi Gardijan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track