PARIŽANI TRAŽE OVOG MOMKA: Žil je otišao na koncert i sada niko ne zna gde je
Foto: Tviter/joe Kenyon IV

Majka očajna

PARIŽANI TRAŽE OVOG MOMKA: Žil je otišao na koncert i sada niko ne zna gde je

Planeta -
Posle napada u Parizu usledila je bolna identifikacija žrtava, a bol i tuga su neizmerni. Međutim, jedna majka i dalje nema nikakvih vesti o sinu

"Nemamo nikakvih vesti", kaže Neli Lekrerk koja već tri dana ne zna gde joj je sin 32-godišnji Žil. On je sa devojkom otišao na kobni koncert u dvorani Bataklan na nastup benda "Eagles of death metal". Devojka je uspela da pobegne odatle, međutim, od Žila nije bilo ni traga ni glasa.

Ubrzo su krenuli da obilaze sve bolnice, ali uzalud. "Postavili smo njegove slike svuda, po bolnicama i drugim mestima. Možete ga prepoznati po tetovaži na grudima i nozi... Sada možemo samo da čekamo", kaže Neli.

Potraga se proširila i na društvenim mrežama gde njegovi prijatelji i porodica pokušavaju da mu uđu u trag. Majka se na kraju obratila i medijima.Njegova devojka Marian se razdvojila od Žila u trenutku evakuacije. Ona tvrdi da je Žil bio ranjen i u nesvesti.

"Nadam se da ćemo ga naći. Već je prošlo tri dana...teško je", kaže Neli.

U terorističkim napadima u Parizu ubijeno je 129 ljudi, najviše upravo u Bataklanu. Za sada, oko 103 žrtava je identifikovano, a ostalo je još 20-30 ljudi čiji identitet treba utvrditi.

(Europe1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track