DA LI JE OVO KRAJ EVROPSKE UNIJE: Francuska traži hitnu suspenziju Šengena i zatvaranje granica!

Uspostavljanje granica

DA LI JE OVO KRAJ EVROPSKE UNIJE: Francuska traži hitnu suspenziju Šengena i zatvaranje granica!

Planeta -
Francuska će u petak zatraži da Evrpa uvede hitnu unutrašnju kontrolu granica i privremenu suspenziju Šengenskog sporazuma

Francuska će u petak, 20. novembra, na vanrednoj sednici ministara unutrašnjih poslova EU, zatražiti da Evropa uvede hitnu unutrašnju kontrolu granica i privremenu suspenziju Šengenskog sporazuma, objavio je danas britanski Telegraf.

"Francuska će ove nedelje pozvati na efektivnu suspenziju Šengenskog sporazuma na otvorenim granicama širom Evrope, kao i da druge evropske zemlje uvedu kontrolu na granicama unutar slobodne evropske zone", preneo je Telegraf, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

Ovakav radikalan korak uslediće posle masakra u Parizu u petak uveče, kada je ubijeno 129 osoba.

Ovaj radikalan korak je poseledica terorističkog napada koji su u petak dogodio u Parizu i u kome je stradalo 129 ljudi. Francuskla će suspenziju Šengena predložiti na hitnom sastanku ministara unutrašnjih poslova EU u Briselu u petak.

Ovde nije reč o uvođenju viza, već o čestim proverama i identifikaciji onih koji ulaze u Evropu, izlaze iz nje, a najviše se odnosi na one koji se kreću unutar granica Evropske unije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track