Zamonašila se zbog Dejvida Kamerona

Bolna ljubav

Zamonašila se zbog Dejvida Kamerona

Planeta -
Lora Adshed, bivša devojka premijera Britanije, zbog raskida s njim odala se drogi i alkoholu, pa završila u manastiru

LONDON - Nikada ga nije prebolela.Lora Adshed (44), bivša devojka britanskog premijera Dejvida Kamerona, odlučila je da se zamonaši jer joj je život nakon bolnog raskida s njim postao suviše težak. Prema tvrdnjama njihovih zajedničkih poznanika, koje su objavljene u Kameronovoj biografiji, Laura se neposredno posle okončanja te jednogodišnje veze odala alkoholu i postala zavisna od droge.

Inače, par se upoznao za vreme studentskih dana na Oksfordu, a zabavljali su se od proleća 1990. do leta 1991. U to vreme Kameron je radio u Konzervativnoj partiji, a mlada Lora je bila sekretarica tadašnjeg premijera Džona Mejdžora. Međutim, njihov život je krenuo u različim smerovima kad je Dejvid počeo da se uspinje na političkoj lestvici, a ona je odlučila da napusti politiku i ode na poslovne studije u Filadelfiju. To ih je razdvojilo.

Iako je vrlo brzo postala uspešna poslovna žena, bol koji joj je ostao nakon raskida ništa nije moglo da umanji. Kretala se u elitnim društvenim krugovima, priuštila je sebi ekskluzivan stan sa bazenom i teniskim terenima, ali je zbog emotivnog rastrojstva počela da se opija i konzumira razne narkotike. U jednom trenutku shvatila je svoj problem i odlučila da se posveti Bogu.

- Verovala sam da će moj život ići u normalnom smeru, da ću naći nekoga, udati se i imati decu. Probala sam većinu stvari u životu koje bi svakog čoveka trebalo da čine srećnim, ali to me je samo odvelo na pogrešan put. Bog mi je pokazao drugu mogućnost - rekla je Lora u intervjuu urađenom za dokumentarac koji se snima o njenom životu.

Ona je nakon dolaska u manastir dobila ime sestra Džon Meri, a konačno je pronašla utočište u opatiji koja se nalazi u brdima Konektikata, na tri sata vožnje od Njujorka.

Pet godina iskušenja

Da bi potpuno bila prihvaćena u monaškom redu, Lora mora da prođe period iskušenja, koji traje pet godina i tokom kojeg će morati da obavlja poslove šegrta u opatiji. Ona svakog jutra mora da riba pod kapele, čuva goveda i riba kante koje monahinje koriste za pravljenje sira i maslaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track