KRIJE SE U REGIONU BRISELA: Terorista iz Pariza javio se prijateljima preko Skajpa
Foto: Francuska Policija

Svi ga traže

KRIJE SE U REGIONU BRISELA: Terorista iz Pariza javio se prijateljima preko Skajpa

Planeta -
Abdeslamovi prijatelji, koji su pod uslovom anonimnosti dali izjavu za Ej-Bi-Si vesti, izjavili su da ih je Salah pozvao u utorak, 17. novembra

Salah Abdeslam, trenutno najtraženiji begunac u Evropi, koji se sumnjiči da je učestvovao u napadu u Parizu, trenutno je u Briselu i pričao je sa svojim prijateljima preko Skajpa, prenosi Dejli mejl.

Salah im je navodno rekao da se krije u regionu Brisela i tražio od njih da mu pomognu da se vrati u Siriju.

Abdeslamovi prijatelji, koji su pod uslovom anonimnosti dali izjavu za Ej-Bi-Si vesti, izjavili su da ih je Salah pozvao u utorak, 17. novembra, i rekao im da je razapet između opsežne policijske potrage i lokalnih članova "Islamske države" koji ga "posmatraju".

Abdeslam je očigledno bio nesrećan zato što je propustio da aktivira svoj samoubilački prsluk posle napada u Parizu, izjavili se njegovi prijatelji. Iako je Abdeslam insistirao na tome da je odigrao samo manju ulogu u napadima, njegovi prijatelji kažu da on sumnja u svoju nevinost.

Brat Saleha Abdeslama je izjavio za Ej-Bi-Si vesti da je Abdelhamid Abaud - glavni mozak napada ubijen 19. novembra u Francuskoj, zapravo "manipulisao" Salehom. Abaud i Abdeslam bili su prijatelji iz detinjstva i uhapšeni su zajedno u pljački 2010. godine.

Policija i dalje traga za Salahom Abdeslamom za koga se vjeruje da je jedini preživeli ekstremista iz pariskih napada. Pre nekoliko dana, objavljena je njegova slika na kojoj se vidi kako je maskiran, odnosno, na kojoj nosi naočare i periku.

(Srna-Dejli meil)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track