U PARIZU JE BILO HILJADU PUTA GORE: Preživeo terorističke napade i u Njujorku i u Parizu
Foto: Beta Ap

To se zove sreća

U PARIZU JE BILO HILJADU PUTA GORE: Preživeo terorističke napade i u Njujorku i u Parizu

Planeta -
Pretrčao sam pola Menhetna 11. septembra 2001, ali ovo što sam proživeo u Parizu bilo je hiljadu puta gore", rekao je Metju, 36-godišnji Amerikanac koji je preživeo oba teorristička napada

Metju je 36- godišnji muškarac koji se izvukao iz ralja terorista u pariškom napadu u dvorani Bataklan praveći se mrtav. Upucan je u nogu pa se pravio mrtav i izbegao smrt tako što je uspeo da se odvuče do izlaza dok su teroristi punili svoje oružje.

Novinar francuskog Monda Daniel Pseni uočio ga je i priskočio mu u pomoć, odvukavši ga na sigurno. Amerikanac je ispričao svoju priču pravo za Mond.

"Puzao sam centimetar po centimetar, a kada sam osetio da me netko vuče, nisam ni pogledao ko je, samo sam pomislio i verojatno izgovorio: Volim te, moj anđele", rekao je Metju.

On je u Pariz došao na koncert, a s njim je trebala da dođe i njegova supruga. Ipak, ostala je kod kuće jer nisu uspeli da pronađu dadilju.

Metjuu je ovo drugi teroristički napad koji je preživeo. Živu glavu izvukao je i iz napada na Svetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembra 2001. godine, piše Independent.

"Išao sam na poslovni sastanak kada je avion udario u jednu od kula. Pretrčao sam pola Menhetna 11. septembra, ali ovo što sam proživeo u Parizu bilo je hiljadu puta gore", rekao je Metju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja