Najnovije vesti

(VIDEO) LAVROV: Obaranje suhoja liči na planiranu provokaciju, ali ne nameravamo u rat s Turskom
Foto: AP

Realan

(VIDEO) LAVROV: Obaranje suhoja liči na planiranu provokaciju, ali ne nameravamo u rat s Turskom

Planeta
04:52h
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ipak upozorava da će bilateralni odnosi dveju zemalja biti ozbiljno revidirani

Sergej Lavrov je danas telefonom razgovarao sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Ccavušogluom, koji je rekao da turski dispečeri nisu znali kojoj zemlji pripada oboreni Su-24.

"Turski ministar uveravao me je o nameri Ankare da očuva prijateljske odnose, i iznova i iznova ponavljao da Turska ima pravo da napadne svakog ko naruši njen vazdušni prostor", rekao je Lavrov dodajući da Moskva ima nezavisne podatke da ruski "suhoj" nije ulazio u turski vazdušni prostor.

Ruski ministar ocenio je, međutim, da napad na ruski borbeni avion liči na planiranu provokaciju, prenosi Tas s. Prema rečima Lavrova, turski ministar izrazio je saučešće i žaljenje zbog incidenta, ali da je istovremeno pokušao da opravda akciju turskih vazdušnih snaga.

"Čekali smo juče objašnjenje turske strane i na višem nivou, ali bolje ikad nego nikad", rekao je Lavrov posle telefonskog razgovora sa Čavušogluom, prenosi Tass. On je napomenuo da predstavnici ruske vlasti ne planiraju posete Turskoj kao ni prijem turskih zvaničnika u Moskvi.

Šef ruske diplomatije rekao je da Rusija očekuje da napad na Su-24 neće biti iskorišćen za plasiranje ideje da se u toj oblasti uvede zabrana leta.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...